Effectief adviseren in de zorg

Resultaatgericht adviseren kunt u leren!

Effectief adviseren in de zorg

Bent u kwaliteitsfunctionaris, beleidsmedewerker of bijvoorbeeld communicatieadviseur? Krijgt u naast uitvoerende en beleidsontwikkelende taken steeds meer een adviserende rol? Adviseren is een kunde en dus te leren!

 • Q-Academy biedt de incompanytraining Effectief adviseren in de zorg. Het programma wordt op maat gemaakt naar uw wensen en het niveau van de deelnemers. Tijdens de training gaan we in op de rol van de adviseur en behandelen we de verschillende fasen in het adviesproces. U leert de adviesvaardigheden toe te passen en om te gaan met diverse praktijksituaties, waaronder omgaan met weerstand.

  De training heeft een praktisch, interactief en persoonlijk karakter. U werkt actief aan het verbeteren van uw adviesvaardigheden door praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen. Aan de hand van een DISC-analyse gaan we dieper in op uw communicatiestijl en hoe u uw boodschap nog effectiever kunt overbrengen. Door het inbrengen van eigen casuïstiek wordt er vanuit uw praktijksituatie geoefend. Tussentijds krijgt u opdrachten om ook in uw eigen praktijk mee aan de slag te gaan. Uiteraard krijgt u hierop gerichte en persoonlijke feedback van de trainer. Tijdens de training stelt u een persoonlijk actieplan op, wat u helpt bij het toepassen van het geleerde in uw eigen adviestrajecten.

 • Na afloop van de training:

  • Kunt u effectieve adviesgesprekken voeren.
  • Kent u de verschillende fasen van het adviestraject en het adviesgesprek.
  • Weet u hoe u de adviesvaardigheden in kunt zetten.
  • Bent u in staat vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur op te bouwen.
  • Kunt u op een constructieve wijze samenwerken met uw interne opdrachtgevers op diverse niveaus in de organisatie.
  • Gaat u effectiever om met weerstand en lastige situaties.
  • Heeft u uw deskundigheid als adviseur naar een hoger niveau gebracht.
 • Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Interne adviseurs, als: kwaliteitsadviseurs, communicatieadviseurs, personeelsadviseurs, adviseurs voor opleiden en leren, beleidsadviseurs/-medewerkers, arbo- en organisatieadviseurs

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .

   

Ook interessant voor u?
 • Management development
    Management development
  MD Incompany
 • Serious game Hartslag
    Serious game Hartslag
  Game Incompany