Over Q-Academy

Opleidingspartner voor de zorg

Leren is meer dan het opdoen van kennis. Het is ook - en vooral - het toepassen van kennis en vaardigheden. Uiteindelijk gaat het erom wat jij met de nieuwe informatie kunt doen. Met onze trainingen helpen wij je om in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan en zo een verschil te maken voor jouw cliënten, patiënten en de algehele kwaliteit van zorg.

Je kunt bij ons terecht voor trainingen en opleidingstrajecten op het gebied van leiderschap, bedrijfsvoering, doelmatigheid, kwaliteit & veiligheid en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast hebben wij expertise op het gebied van coaching, zowel op project- als teamniveau.

Al onze trainingen zijn toegespitst op de zorg. Onze incompanytrainingen maken wij op maat, zodat deze aansluiten bij jouw praktijksituatie, doelgroep(en) en leerdoel(en). Inhoud, vorm en duur van de programma’s worden afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Trainers met kennis van de zorg

Onze kundige en energieke trainers bezitten naast didactische vaardigheden, jarenlange ervaring als adviseur in de zorgsector. Zij kennen de zorg! Daarmee zijn zij naast jouw opleidingspartner ook een belangrijke sparringpartner bij uiteenlopende vraagstukken.

De Q-Leerformule

Vijf pijlers vormen samen de herkenbare formule van waaruit wij werken:

  1. De praktijk centraal: ons vertrekpunt is ‘de praktijk’. Daar waar het gebeurt! Oftewel: de specifieke context waarin het werk wordt verricht. Wij sluiten onze leervormen zo goed mogelijk aan bij de zorg en jouw situatie, zodat je gerichte en passende ondersteuning krijgt.
  2. Stimuleren van eigenaarschap houdt in dat wij de betrokkenheid, inbreng en verantwoordelijkheid van de deelnemers aanmoedigen. Deelnemers formuleren eigen leerdoelen die passen bij hun specifieke situatie en wensen.
  3. Samen leren: leren is een sociaal en interactief proces. Kennis, ervaringen en voorbeelden uitwisselen is dan ook standaard onderdeel van onze aanpak. Bovendien is samen leren ook gewoon leuk!
  4. Reflectie en feedback zijn essentieel in de professionele groei en ontwikkeling van mensen. Deelnemers reflecteren op hun communicatie en gedrag en ontvangen van de trainer en elkaar eerlijke, opbouwende feedback.
  5. Plezier in leren: wie ergens plezier in heeft, heeft de juiste basis om (meer) te leren. Plezier in leren bevorderen wij door gevarieerde, aantrekkelijke en uitdagende leervormen te bieden.

Passende leervormen

Ons opleidingsaanbod bestaat uit verschillende leervormen, van klassikale training en e-learning tot spelvormen als serious gaming. Er is veel ruimte voor interactie, samenwerking en oefening. Samen kiezen we de leervorm(en) die bij jouw leerdoelen passen.

Wij staan voor kwaliteit!

Klanten beoordelen onze incompany- en open trainingen als zeer goed (klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Cedeo). Wij zijn hier trots op en blijven continu werken aan de kwaliteit van ons aanbod.

Verschillende trainingen zijn geaccrediteerd en diverse beroepsgroepen kunnen PE-punten (Permanente Educatie) ontvangen. 

En tot slot, onze trainingen zijn btw-vrij.