Zomerworkshop De juiste auditmethodiek voor elke situatie

Interne audits zijn een van de belangrijkste pijlers van continu verbeteren binnen uw organisatie. Ze vormen als checkmoment een belangrijke stap in de PDCA. Daarom is het belangrijk uw auditproces goed in te richten, audits op de juiste wijze uit te voeren en passende methodieken in te zetten. Bovendien kunnen uw auditoren binnen een auditgesprek wisselen tussen methodieken, wanneer de situatie daarom vraagt. Zo krijgt u optimale resultaten uit uw auditgesprekken. Maar wanneer gebruikt u nu welke auditmethodiek?

 • U kunt verschillende auditmethodieken inzetten binnen uw auditsysteem. Veel zorgorganisaties maken al gebruik van de procesgerichte- en traceraudit, maar daarnaast heeft u ook de keuze uit de risicogerichte, themagerichte, resultaatgerichte, waarderende en systeemgerichte auditmethodiek. Door gebruik te maken van meerdere auditmethodieken, die elk eigen voordelen hebben en aansluiten bij verschillende kwaliteitsvraagstukken, maakt u van interne audits maatwerk! Daarnaast brengt een nieuwe auditvorm nieuwe energie voor zowel interne auditoren als de auditees.

  Tijdens deze zomerworkshop krijgt u een overzicht van de verschillende auditvormen en leert u de juiste methodiek voor elke situatie te kiezen. Uw kennis past u direct toe op casuïstiek.

  Verdiepingsmogelijkheid
  Voor elke auditmethodiek die tijdens deze workshop wordt besproken, is een incompany training beschikbaar waarin de methodiek in de diepte wordt behandeld. Ook leren auditoren tijdens deze trainingen de vaardigheden aan om de methodiek toe te passen. Hier vindt u een overzicht met beschikbare incompany trainingen voor interne auditmethodieken.

  Voor wie is deze training bedoeld?
  Kwaliteitsmanagers/-adviseurs in de zorgsector die een compleet overzicht willen van de verschillende auditmethodieken en hoe deze optimaal kunnen worden ingezet.

  • Doel en toegevoegde waarde per methodiek.
  • Basisprincipes van elke methodiek.
  • De overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende methodieken en hoe deze elkaar aanvullen.
  • Toepassen methodieken op casuïstiek.
 • Voor wie? Kwaliteitsmanagers/-adviseurs in de zorgsector die een compleet overzicht willen van de verschillende auditmethodieken en hoe deze optimaal kunnen worden ingezet.

  Investering: € 195,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw).

  Studiebelasting: 3,5 uur in totaal.

  Locatie: Oudlaan 4, Utrecht.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .