Op weg naar duurzame patiëntparticipatie

Meer betrokkenheid voor betere zorg

Op weg naar duurzame patiëntparticipatie

Om goede kwaliteit van zorg te kunnen leveren, is zorg nodig die aansluit bij (de wensen van) de individuele patiënt/cliënt. Dit realiseert u door patiënten/cliënten te betrekken bij het maken van de beslissingen over het (eigen) zorgproces. Dit wordt ook wel patiëntparticipatie (of cliëntparticipatie) genoemd. Hoe zet u het perspectief van patiënten in voor betere zorg? En hoe verankert u dit duurzaam in de structuur, cultuur en praktijk van uw organisatie?

 • Meer informatie volgt z.s.m.

 • Deze training is ook geschikt voor incompany-doeleinden. Voorafgaand aan de training gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Beleids- en kwaliteitsadviseurs, managers en zorgprofessionals die zich bezig houden met het vormgeven van patiënt-/cliëntparticipatie.

  Investering: € 475,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal. Tijdens de training verzorgen wij een dagarrangement dat bestaat uit koffie, thee en een uitgebreid lunchbuffet.

  Studiebelasting: 6 uur in totaal.

  Locatie: Oudlaan 4, Utrecht.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden voor open trainingen.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.