(Online) Kennismaking met Safety-II: leren van de dagelijkse praktijk

Online Leren Weken

(Online) Kennismaking met Safety-II: leren van de dagelijkse praktijk

Bent u op zoek naar manieren om (nog meer) te leren van de goedlopende processen in de dagelijkse praktijk van uw zorginstelling? En wilt u kwaliteit en veiligheid meer proactief kunnen analyseren? Dan is het goed om kwaliteit en veiligheid (ook) door een nieuwe bril te leren bekijken! In deze workshop maakt u kennis met Safety-II.

 • Veel zorgorganisaties hebben de Safety-I-bril op, waarbij ze incidenten analyseren en barrières instellen om gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Dit is een goede manier om te leren en verbeteren naar aanleiding van incidenten en complicaties. Maar u kunt nog meer doen: onderzoek naar waarom dingen goed gaan, maakt de zorg nog veiliger. Met de Safety-II-bril (in de langdurige zorg ook wel ‘beelden van kwaliteit’ genoemd) kijkt u naar incidenten en veiligheid in de bredere zin en besteedt u aandacht aan de dagelijkse praktijk: hoe komt het dat in hetzelfde proces, met dezelfde mensen, het leveren van zorg ook heel vaak goed gaat? Met het antwoord op deze vraag krijgt u inzicht in veiligheid op de werkvloer (factoren) en kunt u bovendien actie ondernemen voordat het fout gaat.

  Q-Academy biedt een interactieve online workshop Safety-II, waarin u het verschil tussen de twee denkwijzen leert kennen en hoe u hierin kunt afwisselen. U krijgt een kijkje in toepassingen van Safety-II in de praktijk en we gaan in op uw rol als kwaliteitsadviseur bij het introduceren en toepassen van Safety-II. Tot slot is er ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over hoe u deze toepassingen in uw organisatie kunt implementeren.

  Over online trainen
  Online training biedt u de kans om ook in deze bijzondere tijden te werken aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bovendien is er ontzettend veel mogelijk in een online training met live trainers op het gebied van interactie, praktijktoepassing en samenwerken. Wij vertrouwen erop u een kwalitatief hoogwaardige online training te kunnen bieden!

 • De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan bod:

  • Wat is Safety-I en wat is Safety-II? En wat zijn de belangrijkste verschillen?
  • Hoe kunt u afwisselen tussen beide denkwijzen?
  • Toepassingen van Safety-II in de praktijk.
  • Uw rol als kwaliteitsadviseur bij het introduceren en toepassen van Safety-II.
  • Hoe stimuleert u leren en verbeteren bij medewerkers vanuit de Safety-II gedachte?
 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Kwaliteitsmanagers en –adviseurs en beleidsmedewerkers, zorgmanagers en teamleiders in alle sectoren van de zorg.

  Investering:  € 245,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw).

  Speciale Online Leren Weken-aanbieding: 10% korting op de tweede workshop en 15% korting op de derde workshop die u uit de rest van ons aanbod volgt.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden voor open trainingen.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor u?