Excel voor de zorgadministratie (ziekenhuizen / GGZ)

In uw werk op de zorgadministratie wordt de laatste jaren om sterke analysevaardigheden gevraagd. Interne afdelingen vragen naar productie- en financiële overzichten, verzekeraars sturen jaarlijks honderden materiële controles en vanaf 2014 heeft het ‘Zelfonderzoek’ zijn intrede gedaan: een jaarlijks terugkerende administratieve cyclus. Dergelijke veranderingen vragen meer kennis en kunde op inhoudelijk- en analysevlak. Toegepaste kennis van Excel is hierbij cruciaal!

 • Herkent u onderstaande vragen:

  • Hoe kunnen we zo snel en grondig mogelijk de diverse analyses van het ‘Zelfonderzoek’ uitvoeren?
  • Hoeveel dagbehandelingen zijn er per specialisme geregistreerd in een specifieke periode?
  • Neemt het aantal fouten over de maanden heen toe of af?
  • Hoe verhoudt de registratie in systeem A zich tot registratie in systeem B?

  Met Excel kunt u data ordenen, analyseren, beoordelen en visualiseren. Het programma is inmiddels ver doorontwikkeld en kent vele functionaliteiten. In de praktijk ligt de uitgebreide Excelkennis vaak maar bij één of twee personen op een afdeling, waardoor deze ‘experts’ continu bevraagd worden en bepaalde vraagstukken dan soms niet (snel genoeg) worden opgepakt. Zelf de mogelijkheden van Excel ‘uitvogelen’ kost veel tijd en energie, met als gevolg dat andere werkzaamheden blijven liggen. Wilt u meer handigheid in Excel hebben? Wilt u leren hoe u uw eigen werkzaamheden efficiënter en effectiever kunt uitvoeren?

  Wilt u zelfstandig op een efficiënte en effectieve manier aan de slag met analysevraagstukken?
  Q-Academy organiseert een toegepaste Exceltraining waarin de deelnemers op hun eigen niveau de mogelijkheden van Excel leren kennen, met als doel deze kennis direct toe te kunnen passen in de praktijk.

  Voor wie is deze training bedoeld?
  Medewerkers in ziekenhuizen en GGZ-instellingen zoals hoofden zorgadministratie, zorgadministrateurs, medewerkers medische administratie, DBC-consulenten, DOT-projectleiders, stafmedewerkers financiële administratie. Iedereen die een rol heeft bij het uitvoeren van (zorgregistratie) analysevraagstukken in Excel.

 • Na afloop van de training:

  Heeft u de juiste kennis en kunde van Excel om analysevraagstukken uit uw eigen praktijk zelfstandig, snel en effectief uit te voeren. Daarnaast krijgt u een uitwerking van de antwoorden mee naar huis, om zelf verder te kunnen oefenen. Tot slot bieden wij u de gelegenheid om na verloop van tijd nog een praktische Excelvraag uit uw eigen praktijk bij de trainer in te dienen.

 • U gaat aan de slag met uw eigen ingebrachte casussen en data. Hierbij kunt u denken aan:

  • Converteren van medische gegevens uit verschillende softwaresystemen (als Epic, Chipsoft, Sap).
  • Efficiënt leren werken met grote Excelbestanden (zoals materiële controles of grootboekuitdraaien).
  • Analyseren van foutlijsten uit uw registratiesystemen.
  • Analyseren van controles door uw zorgverzekeraar.
  • Registratie- of productiegegevens inzichtelijk maken (zoals DBC’s/zorgactiviteiten/kosten etc.).
  • Analyseren en inzichtelijk maken van stuurinformatie.

  De training is praktisch van aard. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer kan leren op zijn eigen niveau, neemt de trainer vooraf contact op en worden uw opdrachten hierop aangepast. Dit betekent dat de training geschikt is voor zowel beginners als gevorderden en dus uitdaging voor iedereen biedt. Opdrachten en informatie die voor iedereen van toepassing is, worden plenair besproken. Op de persoonlijke opdrachten krijgt u individueel feedback.

  N.B. Alle gebruikte gegevens worden uiteraard als vertrouwelijk beschouwd en behandeld.

 • Deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

 • Voor wie? Medewerkers in ziekenhuizen en GGZ-instellingen zoals hoofden zorgadministratie, zorgadministrateurs, medewerkers medische administratie, DBC-consulenten, DOT-projectleiders, stafmedewerkers financiële administratie. Iedereen die een rol heeft bij het uitvoeren van (zorgregistratie) analysevraagstukken in Excel.

  Investering: € 345,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal. Tijdens de training verzorgen wij een dagarrangement dat bestaat uit koffie, thee, fris en een uitgebreid lunchbuffet.

  Locatie: Oudlaan 4, Utrecht.

  Annuleren en doorschuiven: lees hier onze algemene voorwaarden.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.