8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

Doorbraak in sturen en verbeteren!

8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Dit geldt ook voor verbeteren. Om te blijven concurreren is het voor organisaties van belang het maximale rendement uit bedrijfsprocessen te halen. Trial-and-error en kortlopende verbeterprojecten op basis van beperkte feitelijke onderbouwing leveren vaak niet meer voldoende resultaat. Deze methoden zijn niet geschikt om complexe uitdagingen te lijf te gaan.

 • Om echte ‘doorbraak in verbeteren’ te realiseren, worden de krachtige verbetermethodieken Lean en Six Sigma aan elkaar verbonden. Als Lean Six Sigma Green Belt speelt u een sleutelrol in die trajecten! Deze intensieve 8-daagse Green Belt training Lean Six Sigma is praktisch en interactief van aard en biedt de mogelijkheid tot ASQ certificering. Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met opdrachten, praktijksimulaties en zelf ingebrachte cases.

  De training wordt verzorgd door onze partner LearninQ. Het is een branchebrede training voor industrie, zakelijke dienstverlening en zorg. Hierdoor maakt u ook kennis met praktijkcasussen uit andere branches. Dit levert zeer interessante inzichten op.

  Voor wie is deze training bedoeld?
  Functionarissen in organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van processen (kwaliteit, productie, logistiek, facilitair). Kennisniveau: MBO+/HBO. Tevens basiskennis van Excel. De training wordt in het Nederlands gegeven.

 • Na afloop van de training:

  • Heeft u een Green Belt-opleiding volgens de norm van ASQ (American Society for Quality).
  • Bent u in staat als projectleider op te treden bij middelzware verbeterprojecten, met een minimale besparing van 20k (volgens de Six Sigma projectfasering DMAIC).
  • Kunt u op een gestructureerde manier problemen analyseren en oplossen die te maken hebben met vele soorten fouten en variatiebronnen.
  • Kunt u projectverbeteringen definiëren, onderbouwen en verbetertools toepassen.
  • Kunt u statistische technieken in Minitab toepassen voor analyses.
  • Kent u het belang van het menselijke aspect van Lean Six Sigma (‘Human Dynamics’ en verandermanagement).
 • Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

 • Data: neem contact op met LearninQ voor meer informatie over data.

  Voor wie? Functionarissen in organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van processen (kwaliteit, productie, logistiek, facilitair). 

  Basiskennis: MBO+/HBO denkniveau. Tevens basiskennis van Excel.

  Investering: € 3.850,- per persoon (exclusief btw). Deze investering is inclusief lesmaterialen en dagarrangement. Eventuele kosten voor diner en hotelovernachtingen zijn hierbij niet inbegrepen. Deze training wordt verzorgd onze partner LearninQ. Daarom is de training, in tegenstelling tot de andere trainingen van Q-Academy, niet vrijgesteld van btw.

  Locatie: Waardenburg

  Annuleren en doorschuiven: lees hier de algemene voorwaarden voor open trainingen van LearninQ.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .

Ook interessant voor u?
 •   16-daagse Lean Six Sigma Black Belt
  Opleiding Incompany