Workshops Lean methodieken

Efficiency- en kwaliteitsverbetering staan in de zorgsector hoog op de agenda. Hoe kunt u complexe processen efficiënter inrichten zonder de cliënt uit het oog te verliezen? Veel zorginstellingen passen de principes van Lean Management inmiddels succesvol toe. Lean is een krachtige en praktijkgerichte filosofie waarbij de cliënt centraal staat.

 • Q-Academy organiseert 4 praktijkgerichte Lean workshops, die u zowel afzonderlijk of als geheel kunt volgen:

  • Continu verbeteren en problemen oplossen met de A3-methode
  • A3-jaarplannen
  • Gembawalks en Lean leiderschap
  • Waardestroomanalyse

  Workshop Continu verbeteren en problemen oplossen met de A3-methode
  De A3-methode voor probleem oplossen biedt handvatten voor het gestructureerd en duurzaam oplossen van problemen. Tijdens deze workshop leert u hoe u de A3-methode kunt gebruiken.

  Workshop A3-jaarplannen
  Vindt u het lastig om een jaarplan te schrijven? En heeft u het gevoel dat dit teveel tijd in beslag neemt? De A3-jaarplanmethode is erop gericht om kort en goed een jaarplan op te stellen, dat u ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

  Workshop Gembawalks en Lean leiderschap
  Hoe houdt u zicht op wat er werkelijk speelt op de afdeling, hoe coacht u uw medewerkers? Go to Gemba! In Lean jargon betekent Gemba: de plaats waar waarde wordt gecreëerd. Op de werkvloer!

  Workshop Waardestroomanalyse
  Zoekt u een methodiek om processen door te lichten, waarbij de patiënt/cliënt écht centraal staat? En waarbij u waardetoevoegende activiteiten en verspillingen in beeld kunt brengen? Dat kan met één van de basismethoden uit Lean: de Waardestroomanalyse (Value Stream Mapping)!

   

 • Deze workshops bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de workshop gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze workshop bedoeld? Functionarissen uit alle sectoren van de zorg: kwaliteitsmanagers/-adviseurs en teamleiders/leidinggevenden in de zorg.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op

Ook interessant voor u?
 • Lean Simulatiespel: ervaar Lean principes in de praktijk
    Lean Simulatiespel: ervaar Lean principes in de praktijk
  Game Incompany
 • Leergang Lean in de zorg
    Leergang Lean in de zorg
  Opleiding Incompany
 • 8-daagse Lean Six Sigma Green Belt
    8-daagse Lean Six Sigma Green Belt
  Opleiding Incompany