Uw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek

Uw organisatie wil de focus van de interne audits meer leggen op het primair proces? Dat kan met de tracermethodiek! Een groot verschil met andere auditmethodieken is dat bij een patiënttracer het logistieke pad van de patiënt of cliënt de rode draad van de audit vormt. Indien mogelijk spreken de auditoren ook met de (familie van de) patiënt. Bij een systeemtracer is de audit gericht op een systeem, proces of onderwerp.

 • Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de praktijk gaan auditoren zonder afspraak op pad en spreken ze met de medewerkers die bij de zorg van de betreffende patiënt(en) betrokken zijn geweest. In de accreditatieprocessen van het NIAZ en JCI speelt de tracermethodiek een belangrijke rol in het toetsen van afspraken en normelementen. Maar ook los van deze keurmerken is de tracermethodiek een goede aanvulling op het auditsysteem. Wat betekent de implementatie van de tracermethodiek voor u als coördinator van de interne audits? Download links onze folder.

 • Na de training weet u wat er als kwaliteitsmanager/-adviseur van u verwacht wordt en bent u in staat om succesvol en effectief uw huidige interne auditsysteem aan te vullen met de tracermethodiek.

 • Aan bod komt:

  • Wat houdt de Tracer Activity methode in?
  • Wat zijn de belangrijkste stappen in deze methodiek?
  • Hoe vult u uw huidige auditsysteem aan met de tracermethodiek?
  • Wat betekent dit voor de organisatie van uw audits: Wie voert de tracers uit? Welke vaardigheden zijn noodzakelijk om tracers uit te voeren? Wat zijn belangrijke randvoorwaarden?
  • Uw rol als coördinator interne audits: aanjagen en opvolgen.
  • Communicatiemiddelen die u kunt inzetten om draagvlak voor audits te vergroten.
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Kwaliteitsmanagers/-adviseurs in de zorgsector. Bent u intern auditor en geïnteresseerd in de tracermethodiek? Dan is de training ‘Audits volgens de tracermethodiek’ geschikt voor u.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor u?
 • Praktisch vormgeven aan het kwaliteitsdenken
    Praktisch vormgeven aan het kwaliteitsdenken
  Training 17 september 2020