Inzicht in de zorg

Een compleet en actueel overzicht van de Nederlandse gezondheidszorg

Inzicht in de zorg

Niets is zo veranderlijk als het zorglandschap. Marktwerking, kostenbeheersing, efficiënter werken en correcte registratie hoort u dagelijks in het nieuws. De Nederlandse gezondheidszorg is een complex systeem dat voor een buitenstaander in de zorg lastig te overzien is.

 • Q-Academy organiseert een tweedaagse training die u een compleet overzicht geeft van de Nederlandse gezondheidszorg. We maken inzichtelijk wie de spelers in het veld zijn, hoe de financieringsstromen eruit zien en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van wet- en regelgeving. We gaan in op de belangrijkste ontwikkelingen per sector en hun onderlinge relaties. Ook nemen we u mee in de actuele thema’s doelmatigheid en kwaliteit & veiligheid. 

 • Na afloop van de training heeft u inzicht in het zorgveld, bent u bekend met de terminologie en een volwaardig gesprekspartner in de gezondheidszorg.

 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Voor iedereen die (beginnend) werkzaam is in de zorgsector. Tevens is deze training bedoeld voor medewerkers van andere sectoren of branches, die voor hun functie meer willen weten van de zorgsector (bijvoorbeeld gemeenten, zorgverzekeraars, advocatuur, uitzendbureaus). Het minimale opleidingsniveau is HBO.

  Investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ook interessant voor u?
 • Financieel management voor niet-financiële managers in de zorg
    Financieel management voor niet-financiële managers in de zorg
  Training 24 september 2020