8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

Doorbraak in sturen en verbeteren!

8-daagse Lean Six Sigma Green Belt

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Dit geldt ook voor verbeteren. Om te blijven concurreren is het voor organisaties van belang het maximale rendement uit bedrijfsprocessen te halen. Trial-and-error en kortlopende verbeterprojecten op basis van beperkte feitelijke onderbouwing leveren vaak niet meer voldoende resultaat. Deze methoden zijn niet geschikt om complexe uitdagingen te lijf te gaan.

 • Om echte ‘doorbraak in verbeteren’ te realiseren, worden de krachtige verbetermethodieken Lean en Six Sigma aan elkaar verbonden. Als Lean Six Sigma Green Belt speelt u een sleutelrol in die trajecten! Deze intensieve 8-daagse incompany Green Belt training Lean Six Sigma is praktisch en interactief van aard en biedt de mogelijkheid tot ASQ certificering. Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met opdrachten, praktijksimulaties en zelf ingebrachte cases.

 • Na afloop van de training:

  • Heeft u een Green Belt-opleiding volgens de norm van ASQ (American Society for Quality).
  • Bent u in staat als projectleider op te treden bij middelzware verbeterprojecten, met een minimale besparing van 20k (volgens de Six Sigma projectfasering DMAIC).
  • Kunt u op een gestructureerde manier problemen analyseren en oplossen die te maken hebben met vele soorten fouten en variatiebronnen.
  • Kunt u projectverbeteringen definiëren, onderbouwen en verbetertools toepassen.
  • Kunt u statistische technieken in Minitab toepassen voor analyses.
  • Kent u het belang van het menselijke aspect van Lean Six Sigma (‘Human Dynamics’ en verandermanagement).
 • Deze training bieden wij incompany aan. Voorafgaand aan de training gaan wij met u in gesprek om het kennisniveau van de deelnemers en de specifieke leerdoelen voor de groep vast te stellen. Wij maken het programma vervolgens op maat naar uw wensen en naar de situatie binnen uw organisatie en/of afdeling. Opdrachten en casussen worden gebaseerd op vraagstukken waar (u en) uw collega’s in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Op deze manier blijft de materie dus heel herkenbaar. Desgewenst kunnen er ook andere aanverwante onderwerpen in het programma worden verwerkt.

  Op onze incompany-pagina leest u meer over de mogelijkheden.

  Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Voor wie is deze training bedoeld? Functionarissen in organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van processen (kwaliteit, productie, logistiek, facilitair). 

  Basiskennis: MBO+/HBO denkniveau. Tevens basiskennis van Excel.

  Investering: investering: afhankelijk van het programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en/of een prijsvoorstel.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  .