Kies hier uw vakgebied
 •   15-03-2018
  Leiderschap: wat is uw persoonlijke stijl? Training

  Iedereen vult de rol van leidinggevende op zijn of haar eigen manier in. Hierin is geen goed of fout, maar er zijn wel stijlen die beter of juist minder goed voor u en voor uw team werken. Wat is uw leiderschapsstijl en kunt u omgaan met verschillende leiderschapsdilemma’s? Tijdens deze training leert u hoe u (meer) vanuit uw persoonlijke stijl leiding kunt geven, zodat u de balans hierin (terug)vindt.

 •   29-03-2018
  Stoomcursus DBC's Basiscursus

  Vanaf 2005 zijn de DBC’s ingevoerd en doorontwikkeld en registreert en factureert uw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor uw organisatie en voor uw eigen werkzaamheden? Hoe zit de DBC-systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?

 •   24-04-2018
  Kennismaking Lean in de zorg (Farma) Training

  Efficiency- en kwaliteitsverbetering staan in de zorgsector hoog op de agenda. Hoe kunnen organisaties complexe processen efficiënter inrichten zonder de patiënt of cliënt uit het oog te verliezen? Veel zorginstellingen passen de principes van Lean Management inmiddels succesvol toe. Lean is een krachtige en praktijkgerichte filosofie waarbij de klant centraal staat. Op basis van klantwaarde worden verspillingen in het proces geëlimineerd, neemt de kans op fouten af, en staat uw organisatie in het teken van continu verbeteren (Kaizen). Hoe kunt u de problematiek herkennen die samenhangt met processen in de zorg waar uw producten onderdeel van uitmaken? En hoe kunt u aanknopingspunten vinden en handvatten bieden om dit te verbeteren?

 •   17-05-2018
  Financiering en organisatie van ziekenhuizen Training

  Ziekenhuizen zijn complexe organisaties. Beleidsveranderingen door de overheid en inkoopplannen van zorgverzekeraars zorgen ervoor dat ziekenhuizen continu in beweging zijn. Voor velen is de structuur en financiering een ondoorzichtig geheel. Wilt u een goede gesprekspartner voor uw klanten zijn? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ziekenhuiszorg, de werkwijze en financieringssystematiek van ziekenhuizen.

 •   Nog niet bekend
  Anderhalvelijnszorg = Eerstelijnszorg PLUS Opleiding

  De uitdaging voor de zorg is het leveren van de best mogelijke zorg aan de patiënt: kwalitatief hoogwaardig, doelmatig, patiëntgericht en dan ook nog eens betaalbaar. Hoe kan dit gerealiseerd worden? Hoe borgen we dit voor huidige en toekomstige generaties? Wat is de optimale balans? Door de ontwikkelingen op het gebied van substitutie van zorg, lijkt de eerstelijnszorg te transformeren in een soort plusvariant. Anderhalvelijnszorg is daar een voorbeeld van. Maar waar hebben we het dan precies over? Is dit zinnig en hoe kun je dit realiseren?