Serious Game Hartslag als kick-off voor MD

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond vertelt

“Welkom allemaal in het Hartslag MC. Ik heb drastische maatregelen moeten nemen, kijk om u heen: lege gangen, lege zalen. Ik heb iedereen moeten laten gaan. Jullie zijn aangesteld om ons medisch centrum nieuw leven in te blazen.” Zo’n twintig deelnemers uit het Laurentius Ziekenhuis Roermond luisteren naar de woorden van Laurens Koster, voorzitter raad van toezicht van het Hartslag MC, via een videoboodschap. Zij staan op het punt zich een hele dag onder te dompelen in de serious game Hartslag.

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zet Hartslag in als kick-off van het Leadership Development-programma, waaraan alle teamleiders, afdelingsmanagers en medisch managers in het ziekenhuis deelnemen. “Ons doel is vooral de samenhang te versterken en begrip voor elkaar te kweken. Ervoor te zorgen dat mensen verder leren kijken dan hun eigen afdeling en van hun eilandje afkomen. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: goede patiëntenzorg leveren”, aldus Desiree Hintzen, teamleider HRD.

In de game simuleren we de werking van het ziekenhuis in de vorm van het fictieve medisch centrum Hartslag. Het Hartslag MC verkeert in zwaar weer. Door marktwerking, stijgende kosten en complexer wordende regelgeving, wordt het ziekenhuis met sluiting bedreigd. De gamers krijgen de opdracht in de rol te kruipen van managers, verpleegkundigen, artsen, zorginkopers en administratief medewerkers en zo dit ziekenhuis weer te reanimeren.