Auditen met de tracermethodiek in de langdurige zorg? Het kan!

Auditen met de tracermethodiek in de langdurige zorg? Het kan!

Het hoe, wat en waarom van een auditmethode waarin uw cliënt centraal staat

Ziekenhuizen zetten de tracer steeds vaker in als auditmethodiek. Waarom? De tracer is een wijze van auditen die de cliënt echt centraal zet en die stimuleert te zoeken naar verbeteringen in het primaire zorgproces. Daarnaast brengt de werkwijze veel enthousiasme bij de auditoren en gesproken professionals teweeg. Daarom ziet Q-Consult Zorg de tracer dan ook als een mooie aanvulling op het auditen binnen de langdurige zorg.

In dit artikel beschrijven we wat een tracer is, waarom dit een goede aanvulling is op uw interne auditsysteem en hoe u de methodiek kunt toepassen. U vindt het volledige artikel in de download.

Training

Wilt u weten of de tracermethodiek past binnen (het kwaliteitssysteem van) uw organisatie? Q-Academy organiseert de training ‘Uw auditsysteem aanvullen met de tracermethodiek’. In deze training voor kwaliteitsmanagers leggen ze u uit wat de tracer is, hoe u de methodiek kunt inzetten en wat het u oplevert. In de training ‘Auditen volgens de tracermethodiek’ leren interne auditoren de juiste vaardigheden om tracers uit te voeren.