Ons team voor leiderschapsontwikkeling

Ons team voor leiderschapsontwikkeling

Alle trainers van Q-Academy zijn ook consultant bij Q-Consult Zorg. Hierdoor staan zij in aanraking met de praktijk en weten dus precies met welke situaties u als leidinggevende te maken heeft. Op basis van deze ervaring maken zij voor uw situatie een op maat gemaakt programma om u verder op weg te helpen als leider van de toekomst. Hier stellen wij onze trainers Leiderschapsontwikkeling aan u voor.

Myriam Martens

Myriam Martens

Video: Myriam aan het woord

"Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen en hoe is dit te beïnvloeden? Dit was de vraag die ik me stelde aan het begin van mijn studie gezondheidswetenschappen. Deze vraag staat nog steeds centraal in de coaching en in de projecten die ik doe. Ik ben nieuwsgierig naar drijfveren, patronen, overtuigingen en motivaties van mensen.”

Myriam weet mensen te raken door de juiste vragen te stellen. Zij neemt geen genoegen met een half antwoord. Ze is in staat tot de kern te komen en geeft de coachee de ruimte om eigen patronen te ontdekken en naar nieuwe wegen te zoeken. Door haar ruime ervaring in zeer verschillende organisaties en teams kan zij zich goed inleven in diverse situaties.

 

 

 

Nathalie van Vemde

Nathalie van Vemde

Video: Nathalie aan het woord

“Waarom moet je alleen een puzzel oplossen, als je het ook samen kan doen? Ik geloof in de kracht van samenwerking en dat het sparren met een buitenstaander jou als individu maar ook als team nieuwe inzichten geeft. Door de juiste vragen te stellen, zet ik de coachee aan het denken. En dan ontstaat een prachtig proces, waar ik elke keer weer energie van krijg. Zien dat een coachee buiten de kaders gaat denken, zijn/haar eigen valkuilen herkent én erkent én hier iets aan wil veranderen.”

Kenmerkend in Nathalie als coach is haar empathische en ook kritische blik waarmee zij haar coachees begeleidt. Met enthousiasme en creativiteit zet zij individuen en teams in beweging. Dit doet zij door zelf mee te werken op de werkvloer, te observeren in de praktijk of prikkelende vragen te stellen en continu te spiegelen tijdens een coachingsgesprek.

 

 

Sanne van Logten

Sanne van Logten

"Het continue spanningsveld in de zorg tussen kwaliteit en kosten is een uitdaging waar we samen voor staan. Omgaan met deze realiteit vormt soms ook een uitdaging tussen medewerkers onderling of met hun leidinggevende. Hierbij ga ik graag aan de slag met vragen als: ‘Welke rol wilt u innemen als leidinggevende?’ ‘Bent u oprecht nieuwsgierig naar uw medewerker(s)’ en ‘hoe kunt u vanuit die oprechte nieuwsgierigheid en betrokkenheid uw medewerker(s) positief mee krijgen om de gewenste resultaten te behalen?’."

Sanne combineert in dit team haar inhoudelijke ervaring in de zorg als fysiotherapeut en manager in een ziekenhuis met kennis over teamontwikkeling en zorgprocessen. Sanne is betrokken, nieuwsgierig en analytisch. Ze weet – door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen, en op zoek te gaan naar de drijfveren en oorzaken – de juiste mogelijkheden zichtbaar te maken.