Trainingen Leiderschapsontwikkeling

Trainingen Leiderschapsontwikkeling

Naast inhoudelijke expertise vragen de continue veranderingen in de zorg ook om gedragsmatige vaardigheden van leidinggevenden. Leiderschap is een succesfactor in het slagen van veranderprocessen. Voorbeeldgedrag motiveert medewerkers, aanspreekgedrag laat de kaders zien en situationeel leiderschap zorgt voor aansturing op maat. Q-Academy biedt diverse trainingen op het niveau van leidinggevenden om leiderschaps- en communicatievaardigheden te versterken.

Een training geeft leidinggevenden de mogelijkheid om, uit de waan van de dag, met elkaar te kijken naar de eigen leiderschaps- en communicatiestijl én het effect hiervan op uw organisatie. De basis van iedere training is dat leidinggevenden ontdekken waar hun talent zit op het gebied van leiderschap en communicatie. Hoe kan dit in de praktijk (nog) beter worden benut? Hoe kunt u als leidinggevende meebewegen als de omstandigheden daarom vragen?

Voor wie?

(Nieuwe) leiders van de toekomst die hun kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Ons aanbod

Q-Academy biedt naast het reguliere trainingsaanbod, vier specifieke trainingen voor leidinggevenden aan. Wij maken deze trainingen voor uw organisatie op maat, passend bij de wensen en actualiteiten van het moment.

Trainingaanbod leiderschapsontwikkeling

Effectieve persoonlijke communicatie
U heeft veel ideeën, maar krijgt uw team hier onvoldoende in mee. Of u voelt dat de communicatie met uw collega’s soms stroef verloopt. Uw wens: mensen sneller overtuigen, enthousiasmeren en activeren. Een effectieve persoonlijke communicatiestijl is hierbij essentieel. Tijdens deze training krijgt u inzicht in uw persoonlijke communicatiestijl en leert u hoe u de effectiviteit hiervan kunt vergroten.
Lees meer >>

leiderschapsontwikkeling

Leiderschap: wat is uw persoonlijke stijl?
Iedereen vult de rol van leidinggevende op zijn of haar eigen manier in. Hierin is geen goed of fout, maar er zijn wel stijlen die beter of juist minder goed voor u en voor uw team werken. Wat is uw leiderschapsstijl en kunt u omgaan met verschillende leiderschapsdilemma’s? Tijdens deze training leert u hoe u (meer) vanuit uw persoonlijke stijl leiding kunt geven, zodat u de balans hierin (terug)vindt.
Lees meer >>

teamontwikkeling

Teamontwikkeling: uw team naar meer zelfstandigheid
In het zorglandschap is de rol van u als leidinggevende veranderd. De meewerkende teamleider heeft meer bedrijfsmatige taken gekregen en is minder op de werkvloer te vinden. Ook zijn er minder leidinggevenden binnen een zorgorganisatie. Gevolg is dat we meer van teams en hun zelfstandigheid vragen. Wat is uw rol hierin en hoe geeft u dit vorm?
Lees meer >>

 

coachend leidinggeven

Kennismaking met coachend leidinggeven
Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw medewerkers meer in hun kracht zetten? Wilt u graag coachend leidinggeven, maar zoekt u daar nog de juiste handvatten voor? Welke leiderschapsstijl past bij zelfsturende teams? Leidinggeven in de zorg betekent steeds vaker ‘coachend’ leidinggeven. Immers als leidinggevende sta je vaak op afstand én er wordt van medewerkers verwacht dat zij in grote mate zelfstandig handelen of zelfsturend zijn. Dit vraagt van medewerkers een andere rol en daarmee ook van leidinggevenden. Lees meer >>

situationeel leiderschap

Hogere medewerkerstevredenheid met situationeel leiderschap
Zorginstellingen streven ernaar voldoende en gekwalificeerd personeel te vinden en te houden. Dit is een uitdaging omdat werkplezier, betrokkenheid en bevlogenheid in het gedrang komen door hoge werkdruk. Als leidinggevende wilt u dit graag veranderen. Om een positieve invloed op medewerkerstevredenheid te hebben, heeft u meer inzicht in uw team nodig en de kennis en vaardigheden om situationeel leiderschapstechnieken te kunnen toepassen. Lees meer >> 

Interesse?

Wilt u meer weten over deze trainingen, neem dan contact met ons op!