Teamcoaching

Samen bereik je meer dan alleen

Teamcoaching: samen bereik je meer dan alleen

Soms functioneert een team als een goed geoliede machine en soms is er onderhoud nodig. Samen bereik je meer dan alleen. Een team bestaat uit een verzameling van professionals, ieder met eigen normen, waarden en overtuigingen. Wat is het gezamenlijke doel van een team, hoe werk je het beste samen en hoe communiceer je met elkaar? Vragen die in ieder team centraal moeten staan, maar niet altijd gesteld worden. 

Veranderingen als werken in zelforganiserende teams, de aftrap van een projectteam en een wisseling van teamleden of leidinggevende, kunnen de dynamiek van een team beïnvloeden. Tijdens een teamcoachingstraject wordt deze dynamiek besproken om te kijken hoe de individuen elkaar kunnen versterken in het bereiken van het teamdoel. Dit betekent zowel aandacht voor het individu als het team als geheel.

Teamcoaching

Voor wie?

Voor leidinggevenden en zorgprofessionals die hun team graag een stap verder willen laten groeien.

Onze aanpak

Een team is een optelsom van individuen met een eigen communicatie- en samenwerkingsstijl. Het coachen van een team kan daarom niet zonder de individuen ook apart te coachen. Dit betekent dat wij in teamcoaching zowel kijken naar een collectief coachthema als individuele coachdoelen.

Met interactieve werk- en spelvormen levert teamcoaching u inzicht in uzelf en uw teamleden: in elkaars teamrollen, persoonlijkheids- en communicatiestijlen. Teamcoaching leidt tot betere (team)prestaties. Het versterkt het onderlinge vertrouwen en daarmee de samenwerking.

Interesse?

Bent u op zoek naar een passende coach? Neem dan contact op voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.