Bedrijfsvoering in de gezondheidszorg is steeds belangrijker. Het leiden van een zorgorganisatie vraagt om allround managers. Naast feeling met de zorg, wordt van hen visie en concrete managementvaardigheden verwacht.

Management Development

Management Development is het organisatieproces dat zorg draagt voor continuïteit en kwaliteit van het management van organisaties. Een Management Development programma, of MD traject, bevat zowel bedrijfsmatige kennis en vaardigheden als leidinggevende vaardigheden. Hierbij kunt u denken aan:

Bedrijfsmatige kennis en vaardigheden:

  • Financieel management
  • Personeelsmanagement
  • Logistieke bedrijfsvoering
  • Procesmanagement
  • Lean management
  • Kwaliteit- en veiligheidsmanagement

Managementvaardigheden:

  • Inzicht in persoonlijkheidsstijlen en voorkeursgedrag
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschap (situationeel leiderschap, coachend leidinggeven)
  • Communicatieve vaardigheden (beïnvloeden, elkaar aanspreken, omgaan met weerstand etc.)

Voor wie

Medewerkers die klaargestoomd willen worden voor een nieuwe managementpositie of huidige managers die hun kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Onze aanpak

Zowel groepsgewijs als individueel leiden we uw medewerkers op tot volwaardig managers. We koppelen theoretische kennis aan uw dagelijkse praktijk, met tussentijdse praktijkopdrachten en het aanbieden van diverse opleidingsinstrumenten: training, coaching en serious gaming.

We ontwikkelen een programma voor u op maat, passend bij de cultuur, visie en strategie van uw organisatie. Indien gewenst brengen we met individuele intakegesprekken de leerbehoeften van de medewerkers in kaart. Cruciaal bij het ontwikkelen en inzetten van een MD-programma is de betrokkenheid van P&O en het hoger management. Een succesvol MD-programma wordt door het hoger management gesteund en maakt integraal onderdeel uit van het P&O-beleid.

Praktijkgericht

In MD-programma’s wordt de theorie aan de praktijk gelinkt. Deelnemers krijgen tussentijds praktijkopdrachten waarover terugrapportage plaatsvindt. Door kennis, spel en vaardigheidstraining krijgen deelnemers een gedegen basis om het maximale uit zichzelf, hun afdeling en medewerkers te halen. In het hele programma worden oefeningen ingebouwd, die de managers soms uit hun comfortzone halen. Als ze niet meer op hun routine kunnen varen, komen talenten en creativiteit naar boven. Bovendien zorgen deze oefeningen voor plezier en energie.
 

Wat levert het op?

Na afloop hebben de deelnemers de juiste managementkennis en –vaardigheden ontwikkeld om hun managementpositie (beter) uit te voeren. Hiermee bereikt u de gewenste continuïteit en kwaliteit van uw management om huidige en toekomstige organisatiedoelen te realiseren.

Een voorbeeld van een MD-programma

In de linkerkolom treft u twee voorbeelden.